Нашиот тим
И биографија ...

ALMA QERIMI

alma@thebalkanforum.org

+383 38 728 927ANJA ŽIVKOVIĆ
Јазичен соработник

anjaz993@gmail.com

+381638797567


Ања Живковиќ е дипломиран филолог. Таа студирала албански јазик, литература и култура на Филолошкиот факултет во Белград, а грчкиот е нејзин втор јазик. Во 2016 година се приклучи на "Црвениот информативен портал" Црвен крст Белград како студентски волонтер, преведувач за албански јазик.

Таа е активист и учествуваше во обуката за мирољубивост "Mir – Paqe - Mir 2016", како и на неколку младински размени со учесници од различни земји од Балканот. Таа ја фокусира нејзината работа да придонесе кон разбивање на предрасудите меѓу луѓето на Балканот и промовира соработка меѓу сите.


ASTRIT ISTREFI
Извршен директор

astrit@thebalkanforum.org

+383 49 427 222

+383 38 728 927


Повеќе од 20 години искуство во секторот за граѓанско општество што се фокусира на спречување конфликти, градење мир и прашања поврзани со развој на ранливи области, погодени од конфликти, водечки стратегиски развој и управување/следење на комплексни програми, буџети и тимови во Западен Балкан, Централна Азија, Кавказ, Авганистан, Обединетото Кралство и САД. Тоа вклучува работење со „Кеар интернешенел“, Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) и Форумот за граѓански иницијативи (ФГИ) во Приштина; Меѓународната организација за миграција (ИОМ) во Кабул и Вашингтон; и „Сејфворлд“ во Лондон

Неговото искуство во високиот менаџмент во локални и меѓународни организации опфаќа стратегиски и оперативен менаџмент (и водечки стратегиски процеси на планирање и ревизија); развивање и зајакнување на човечките ресурси, финансии, прибирање финансиски средства и политика и системи за управување; водење и координирање со истражување и застапување ; и партнерства, вмрежување и создавање коалиции.

Проблематичните области на кои тој работи вклучуваат демократизација, развој на граѓанско општество, избори, решавање конфликти, безбедност на заедниците, инклузивни политички процеси, безбедност и лесно оружје, поврзување на мирот на ниво на заедници и безбедност со национални и меѓународни политики и рамки.

Како член на одбор во неколку невладини организации од 2000 година, тој придонесол кон нивен организациски развој и кон подобрување на нивното управување и одговорност.


DIELLZA GECI

diellza@thebalkanforum.org

+383 38 728 927EDERINA BRESHANI

ederinabreshani@gmail.comFITORE RRUDHANI

fitore@thebalkanforum.org

+383 38 728 927GAZMEND BERLAJOLLI
Project Manager

gazmend@thebalkanforum.org

+383 44 141 999

+383 38 728 927IRMA HANDABAKA
Associate

Irma.han95@gmail.com 

+387 62 273 764


Irma completed Bachelor degree in International Relations and Diplomacy and is continuing her masters program in University of Sarajevo, department of Political Sciences.

She is a passionate writer and the winner of the essay/policy writing competition on the topic

“The Western Balkans in 20 Years: Challenges and Opportunities”, which earned her an internship at the European Movement Serbia in Belgrade.

Irma also worked as volunteer, noting here the human rights “Fight for Equality” initiative aimed at achieving better gender equality in Bosnia and Hercegovina (BiH), organized by Radio Chameleon - Open Network as part of the “Dialogue for the Future”. She was an active participant on a project “Intercultural Understanding and Cooperation of Youth in BiH”, which aimed to educate young people about the importance of culture and art for the development of society.

Irma speaks fluently Bosnian, English, and Spanish (A1) level. 


IVANA SPIROVSKA
Associate


Ivana Spirovska 

Ivana speaks 5 languages and is a passionate writer who loves to travel. She completed two Bachelor Degrees in Law and Pedagogy: English Language and Literature at the University “St. Kliment Ohridski” in Bitola, Macedonia and currently pursues European Master in Migration and Intercultural Relations in different countries and universities. 

She did her Erasmus + student exchange at the University TU Chemnitz in Germany, Department of English & American Studies, and was “Best of South East” scholar in the Karl-Franzens University in Graz, Austria, Department for Legal Studies. 

She firmly believes that education is a human right and should be available to every person in the entire world. Ivana has over 5 years of experience in the non-governmental sector and participated in multiple Erasmus + trainings and youth exchanges, national conferences, and courses.


JULES STRIFFLER

jules@thebalkanforum.orgMARINA QUEINS


Марина Квинс е студент по политички и општествени науки, како и студии по англиски јазик на универзитетот "Реинеше Фридрих-Вилхелмс" во Бон, Германија, која води двојно поголема Б.А -диплома. Таа исто така работи како студенстски асистент на консултантски услуги специјализирани во областа на животната средина и енергетската технологија.

Марина прв почна да студира германски студии и англиски студии на Универзитетот во Келн паралелно со нејзиното средно образование и оттогаш ги дополнува своите академски знаења со практична работа во различни компании и државни институции како ,,Unicepta” - компанија за медиумска анализа, ,,WDR West German Broadcasting” од Келн и ,,Одделение за финансиско разузнавање на германското биро за царински истраги”. Таа, исто така, има завршено практикантска работа, меѓу другото, со ,,Германската федерална академија за безбедносна политика“ и ,,Филијала за геополитика на германскиот Бундесвер”.

Таа е членка на ,,Асоцијацијата за младински атлантски договор” и ,,Академското здружение за безбедносни студии”. На Марина мајчин јазик и е германскиот јазик, а додека течно зборува англиски и има почетничко познавање на француски и турски јазик.


SAMIR BEHARIĆ

samir@thebalkanforum.orgSARA LUKEY-SMITH
Funding


Since undertaking an undergraduate degree in History and Politics at the University of Edinburgh and a Master’s degree in Development Studies at the School of Oriental and African Studies (University of London), Sara spent the last 12 years working for NGOs in the peacebuilding, humanitarian and development sectors, both in the UK and abroad. Her roles have spanned programme management and institutional funding, and policy and advocacy. Sara worked for both international and national NGOs, including Saferworld, BRAC UK, Oxfam GB, World Vision and AMREF. She worked in South Sudan for three years and Uganda for one and a half years. Sara is currently working as an independent consultant.


SONJA TAGA

sonjataga@gmail.comДонатори

The Balkan Forum is supported by RYCO. The content of this website is the sole responsibility of The Balkan Forum and does not necessarily present the views of RYCO