Konkurs i hapur për Bursa

The Balkan Forum fton  studentë të merituar të cilet kanë ide dhe potencial në fushat e inovacionit dhe teknologjisë, të ardhmes së gjelbër dhe edukimit për paqen të aplikojnë për programin e bursave për v.a. 2023/2024 që po lansohet në kuadër të projektit ToKeQark. 

Afati për aplikim 24 dhjetor 2023

Për më shumë informata reth aplikimit shiko shpalljen në vijim:

Thirrje për aplikim

 The Balkan Forum po kërkon të rekrutojë katër [4] konsulentë / trajnerë, të cilet do të dizajnojnë dhe zbatojnë trajnime në kuadër të projektit ToKeQark.

Afati për aplikim: 15 nëntor 2023

Për më shumë informata shiko shpalljen në vijim:

  This vacancy is now closed

Kërkesë për oferta

The Balkan Forum kërkon të angazhoj një kompani të dizajnit grafik apo një dizajner grafik që do ta dizajnojë apo do të prodhojë një raport vizualisht të prezantueshem, duke e bërë të lehtë leximin dhe gjetjen e informacionit.

Afati për aplikim: 10 nëntor 2023

Për më shumë informata shiko shpalljen në vijim: 

 This vacancy is now closed

Kërkesë për oferta

 The Balkan Forum kërkon të angazhojë një kompani përkthimi/ apo ekip përkthyesish, të cilet do të ofrojnë shërbime të përkthimit për aktivitetet e projektit ToKeQark. 

Afati për aplikim: 10 nëntor 2023 

Për më shumë informata shiko shpalljen në vijim: 

  This vacancy is now closed

JOB VACANCY - Communications Officer

Date Job Vacancy Announced: 24 October 2023

Deadline for applications: 10 November 2023

Expected start date: 1 December 2023

Contract: 12 months, part-time (20 hours/week), with a possibility of extension and working full-time

Salary range: Competitive NGO salary

Location of the post: Prishtina, with limited travel in the Western Balkans region

To apply send your CV/Resume (max 2 pages) and Motivation Letter (max 1 page) in English to info@thebalkanforum.org and gazmend@thebalkanforum.org    

 This vacancy is now closed 

 

THIRRJE PËR TË RINJ 16 – 25 VJEÇARË

Ta ndërtojmë bashkërisht të ardhmen e qëndrueshme të Kosovës!

Projekti ToKeQark SB NI KOS 09/2023

Jeni një person i ri (16-25), gati për të kontribuar për një të ardhme më të qëndrueshme për Kosovën? Nëse po, ju ftojmë të bëheni pjesë e projektit "ToKeQark"! “ToKeQark” është një nismë inovative për të adresuar sfidat mjedisore dhe tranzicionin në ekonominë qarkore në Kosovë.

Projekti ka si qëllim kryesor të angazhojë dhe të fuqizojë grupe të ndryshme të shoqërisë, me thekst të posaçëm tek të rinjtë si ju, për të gjetur zgjidhje inovative të përshtatshme për sfidat e ndryshimeve klimatike dhe për të promovuar konceptin e ekonomisë qarkore.

Ne do të krijojmë një rrjet të fuqishën me 60 të rinj dinamikë dhe të motivuar për të sjellë ndryshime të dukshme dhe pozitive në jetët e qytetarëve në katër komuna të Kosovës: Ferizaj, Fushë Kosovë, Graçanicë dhe Mitrovicë dhe ta zgjerojnë ndikimin edhe më tej.

Si pjesëmarrës i “ToKeQark” ju keni rol kyç për t’i kontribuar të ardhmes më të qëndrueshme. Përvoja juaj është shumë e rëndësishme në krijimin dhe zbatimin e zgjidhjeve inovative që adresoljnë sfidat mjedisore dhe për të promovuar parimet e ekonomisë qarkore. Të gjithë të rinjtë 16-25 vjeç nga komunat Ferizaj, Fushë Kosovë, Graçanicë dhe Mitrovicë janë të mirëseardhur të aplikojnë!  

Klikoni ne linkun e meposhtem per detaje tjera dhe per aplikim:

KËRKESË PËR OFERTA

Projekti ToKeQark SB NI KOS 09/2023
Termat e Referencës
Korrik 2023

Afati i hapur për aplikim: 5 gusht 2023 

Fillimi i konsulencës: 20 gusht 2023

Mbarimi i konsulencës: 30 nëntor 2023 

Ne linkun e meposhtem e gjeni shpalljen ne pdf dhe kerkesat per kete konsulence: 

Call for Board Members

The Balkan Forum invites applications for Board Members. This is an extraordinary opportunity for an individual who is passionate about the BF’s mission. We are looking for candidates who possess a distinguished record of experience in Governance and Accountability, Financial Management, Fundraising, Advocacy, and Sustainable Development.  

Board terms/participation

Service on BF’s Board of Directors is without remuneration, except for administrative support, travel, and accommodation costs in relation to Board Members’ duties. BF’s Board Members will serve a five-year term to be eligible for re-appointment for one additional term. They are expected to participate in board meetings (ideally in-person). There will be at least one board meeting per year.

The Board Members will be responsible for ensuring transparency and accountability to our stakeholders, supporting the continued growth of the organization and its impact, and further raising our profile locally, regionally, and internationally. 

The Board Members will closely collaborate with the Balkan Forum Executive Director and team to implement governance processes, identify areas of improvement in operations, manage stakeholder relationships, monitor performance, and support with fundraising.

Responsibilities of these voluntary roles include overseeing the implementation of governance policies, procedures, and standards in line with best practices, effectively communicating changes regarding policy/procedures to relevant stakeholders, monitoring compliance with organizational rules and regulations, ensuring effective and efficient board meetings, establishing effective stakeholder engagement plans, analyzing and evaluating performance metrics to assess progress, collaborating with the executive team on financial planning and forecasting, and measuring and monitoring organizational risk on all levels.

Qualifications

For these roles, candidates should possess at least 5 years' experience in senior leadership positions, preferably in the non-profit sector, inter-governmental organizations or private companies. Previous experience as a board member of a non-profit is an asset, but not mandatory. Experience in an international, multicultural setting, good knowledge of the context in the Western Balkans, and demonstrated networking, relationship, and partnership building experience, including with civil society actors, government officials, donor community, and other stakeholders are essential.

Application process

Please apply by sending us your CV, not exceeding three pages, and a Letter of Motivation, not exceeding one page.  

Please send the CV and Letter of Motivation to info@thebalkanforum.org by 04 April 2023

The Balkan Forum stands for equal opportunities and we are committed to diversity, equality, and inclusion. We welcome applicants of any nationality, religion, race, gender, and sexual orientation. We highly encourage applications from international candidates. 

This vacancy is now closed 

Call for Offers - Financial Statement Audit

Financial Statement Audit for the year 2022

The Balkan Forum invites auditing companies to bid for performing financial statement audit based on IFRS and Kosovo (ATK) policies for the financial year ending 31/12/2022.

Click the below link to open the pdf version of the Call for Offers

Deadline for submission of offers extended to 10 February 2023

This vacancy is now closed 

JOB VACANCY - Communications Officer

Date Job Vacancy Announced: 23 August 2022

Deadline for applications: 12 September 2022

Expected start date: September 2022

Contract: 12 months, part-time (20 hours/week), with a possibility of extension and working full-time

Salary range: Competitive NGO salary

Location of the post: Prishtina, with limited travel in the Western Balkans region

To apply send your CV/Resume (max 2 pages) and Motivation Letter (max 1 page) in English to info@thebalkanforum.org

This vacancy is now closed 

CALL FOR OFFERS - Re-advertised (deadline for applications extended to 29 May 2022)

The BF and SiV is seeking a Company/Organisation (Media outlet/company/ local radio/TVs) that operate and have capacity to broadcast in Istog, Pejë, Klinë, Deçan and Junik to express their interest for this call that aims to raise awareness and spark public discussion on employment barriers that the target group in the municipalities of Istog, Pejë, Klinë, Deçan and Junik face. 

This call is in frame of the project “Empowerment and Employment of Youth, Women and Other Vulnerable Groups in the Five Municipalities of Kosovo” Project funded by European Union funds and implemented by Syri i Vizionit (SiV) in partnership with The Balkan Forum and the Municipality of Istog

Interested candidates shall follow on the instruction of tenderers provided in the link below and in this ToR and accordingly apply before the deadline on 29 May 2022 at 17:00 through e-mail address: info@thebalkanforum.org with the subject: Public Call – Community outreach and grassroots advocacy, or also by mail at The Balkan Forum’s office address: str. Tirana C4/2 Lam B-N2 11-1, 10000 Prishtinë, Kosovë.  

For more details on this assignment please check Annex I (Tender information)

This vacancy is now closed 

CALL FOR OFFERS

The BF and SiV is seeking a Company/Organisation (Media outlet/company/ local radio/TVs) that operate and have capacity to broadcast in Istog, Pejë, Klinë, Deçan and Junik to express their interest for this call that aims to raise awareness and spark public discussion on employment barriers that the target group in the municipalities of Istog, Pejë, Klinë, Deçan and Junik face.

This call is in frame of the project “Empowerment and Employment of Youth, Women and Other Vulnerable Groups in the Five Municipalities of Kosovo” Project funded by European Union funds and implemented by Syri i Vizionit (SiV) in partnership with The Balkan Forum and the Municipality of Istog

Interested candidates shall follow on the instruction of tenderers provided in the link below and in this ToR and accordingly apply before the deadline on 6 May 2022 at 17:00 through e-mail address: info@thebalkanforum.org  with the subject: Public Call – Community outreach and grassroots advocacy, or also by mail at The Balkan Forum’s office address: str. Tirana C4/2 Lam B-N2 11-1, 10,000 Prishtinë, Kosovë.  

For more details on this assignment please check Annex I (Tender information)

This vacancy is now closed 

Experienced Fundraisers / Project Writers
Call for Expression of Interest - Roster Database

Date Announced: 4 March 2022

Click the below link to open the pdf version of the Call for Expression of Interest.

To apply send your CV/Resume and Motivation Letter to: info@thebalkanforum.org and jobs@universum-ks.org

JOB VACANCY - Communications Officer

Date Job Vacancy Announced: 11 February 2022

Deadline for applications: 25 February 2022

Expected start date10 March 2022

Contract: 12 months, part-time (12 hours/week), with a possibility of extension and working full-time

Salary range: Competitive NGO salary

Location of the post: Prishtina, with limited travel in the Western Balkans region

Click the below link to open the pdf version of the vacancy.

To apply send your CV/Resume and Motivation Letter in English to info@thebalkanforum.org

This vacancy is now closed

Call for Offers

The Balkan Forum is seeking a Company/Consultant(s) to carry out TWO CASE STUDIES to examine the achievements, challenges and lessons of the project “Equipping, Empowering and Employing Youth, Women and Other Disadvantaged Groups in five Municipalities of Kosovo”

The deadline for application is 11 February 2022.

Applications should be sent electronically to info@thebalkanforum.org with subject “Case studies for the EEE project”.

Click the below link to open the pdf versions of the Terms of Reference and Tender Documentation

This vacancy is now closed

Call for Offers - Financial Statement Audit

Financial Statement Audit for the year 2021

The Balkan Forum invites auditing companies to bid for performing financial statement audit based on IFRS and Kosovo (ATK) policies for the financial year ending 31/12/2021.

Click the below link to open the pdf version of the Call for Offers

Deadline for submission of offers 30 December 2021

This vacancy is now closed

Call for Offers: Research on Environmental Activism in the Western Balkans

The Balkan Forum is seeking to recruit a Civil Society Organization, an individual consultant or a team of consultants, to undertake a brief analysis of the environmental activism in the Western Balkans.

Deadline for applications: 30 October 2021

Expected start date for this consultancy: 10 November 2021

Number of days for this consultancy: maximum 10 days

Completion date: 10 December 2021 

For more information, click the below link to open the pdf version of the Call for Offers

This vacancy is now closed

Call for Offers: Research on Circular Economy in the Western Balkan region

The Balkan Forum is seeking to recruit a Civil Society Organization, an individual consultant or a team of consultants, to undertake research on mapping and analysis of key actors and practical initiatives in the Western Balkans aimed at accelerating the Regions’ transition to the circular economy.

Deadline for applications: 20 October 2021

Expected start date for this consultancy: 1 November 2021

Completion date: 30 November 2021

Number of days for this consultancy: maximum 10 days

For more information, click the below link to open the pdf version of the Call for Offers

This vacancy is now closed

Call for Offers: Research on Berlin Process

The Balkan Forum is seeking to recruit a Civil Society Organization, an individual consultant or a team of consultants, to undertake an analysis of the progress made by the six Western Balkan (WB) countries towards implementing their pledges/commitments since the WB Summits of the Berlin Process held in Sofia, Bulgaria in 2020 and in Berlin, Germany in 2021.

Deadline for applications: 10 October 2021

Expected start date for this consultancy: 15 October 2021

Completion date: 15 November 2021

Number of days for this consultancy: maximum 10 days

For more information, click the below link to open the pdf version of the Call for Offers

This vacancy is now closed

Call for Expression of Interest: The BF is seeking Company/Consultant(s) for awareness raising activities

The Balkan Forum in partnership with the Syri i Vizionit and the Municipality of Istog are implementing the project “Empowerment and Employment of Youth, Women and Other Vulnerable Groups in the Five Municipalities of Kosovo”, which is funded by European Union.

The project aims to provide additional active labour market measures, such as providing support for specific training, on-the-job training, providing internships and self-employment of vulnerable groups in Kosovo. Furthermore, it will support development of new enterprises to develop opportunities for creating employment perspectives for particularly vulnerable groups in the labour market.

The target groups include communities with the lowest average participation in the economy: youth, working-age women, people with disabilities and ethnic minorities including Bosniak, Serb, Roma, Egyptian and Ashkali individuals in five municipalities in Kosovo: Istog, Pejë, Klinë, Deçan and Junik.

Purpose of this consultancy:

The purpose of this consultancy is to work effectively with volunteers, stakeholders and project team to raise awareness on employment barriers, by specifically producing appealing video stories and two documentaries in five municipalities of Peja, Istog, Deçan, Junik and Klinë.

The key communication objective for all media/video items to be produced will aim to spark public discussion on social exclusion employment; Create a dialogue between employment agency, centers for professional advancement, project team and final beneficiaries. Engage and bridge the gap between stakeholders and improve the employment ecosystem in targeted municipalities.

Deadline for application: 8 September 2021

Expected start date for this consultancy: 13 September 2021

Please see below for more information on expected deliverables/results, duties and responsibilities, consultancy period, required experience/qualifications, and application procedure.

This vacancy is now closed

INTERNSHIPS

Internships available: communications, finance/administration, project management.

Location: Prishtina, Kosovo (or remotely from place/country of residence)

Hours: part-time and full-time

Duration: 3 - 6 months

Deadline for applications: 15 September 2021

Click the below link to open the pdf version of our Internship Program.

To apply send your CV/Resume and Motivation Letter in English to info@thebalkanforum.org

This vacancy is now closed

JOB VACANCY - Finance/Administration Officer

Click the below link to open the pdf version of the Job Description 

Deadline for submission of applications:  31 May 2021

Expected start date: June 2021

This vacancy is now closed

JOB VACANCY - Research Officer

 Click the below link to access the pdf version of the Job Vacancy

Deadline for submission of applications: 20 January 2021

Expected start date: 15 February 2021 

This vacancy is now closed

JOB VACANCY - Communications Officer

Click the below link to access the pdf version of the Job Vacancy

Deadline for submission of applications: 20 January 2021

Expected start date: 15 February 2021 

This vacancy is now closed

INTERNSHIPS

Internships available: social/media, administration, fundraising, partnership development, research, advocacy, IT and Web design.

Location: Prishtina, Kosovo (or online from the place of residence

Hours: part-time and full-time

Duration: 3 - 6 months

Click the below link to open the pdf version of our Internship Programme.

To apply send your CV/Resume in English to info@thebalkanforum.org

We review applications regularly. We regret that only shortlisted candidates will be contacted. 

JOB VACANCY - Finance/Administration Officer

Click the below link to open the pdf version of the Job Description 

Deadline for submission of applications: 10 January 2021

Expected start date: 1 February 2021

This vacancy is now closed

CALL FOR OFFERS - Financial Statement Audit

Click the below link to open the pdf version of the Call for Offers

Deadline for submission of offers EXTENDED to 10 January 2021

This vacancy is now closed

CALL FOR APPLICATION - Training with employment opportunity

Click the below link to open the pdf versions of the Call and Application Form.

Deadline for applications: 20 November 2020

This call is now closed.

SHPALLJE/THIRRJE PËR APLIKIM NË TRAJNIM ME MUNDËSI PUNËSIMI

Kliko vegzat e meposhtme per te hapur Shpalljen/Thirrjen dhe Formularin e Aplikimit.

Afati per aplikim: 20 nentor 2020 

Kjo shpallje është mbyllur.

POZIV ZA APLIKACIJU NA OBUKU SA MOGUĆNOŠĆU ZAPOŠLJAVANJA

Kliknite na donju vezu da biste otvorili pdf verzije Poziva i prijavnog obrasca.

Rok za privaju: 20. novembra 2020

Ovaj poziv je sada zatvoren.

CALL FOR EXPRESSION OF INTEREST - Seeking Consultant for Strategic Plan Development

Click the below link to open the pdf version of Call for Expression of Interest. 

Deadline for applications: 15 September 2020. 

This call is now closed.

CALL FOR OFFERS - Desk research on the Western Balkans Summits part of the Berlin Process

Click the below link to open the pdf version of Call for Offers 

This call is now closed.

CALL FOR OFFERS - Financial Statement Audits

Click the below link to open the pdf version of Call for Offers 

This call is now closed.

CALL FOR OFFERS - Design and develop of a new website

This call is now closed.